7/9/09

Teknik! Sano ryssä kun saranan näki

Eilen illalla tuli pyörähdettyä kaivohuoneella, tosin olin sattuneesta syystä kirjaimellisesti yhdellä. Edellisestä visiitistä taitaa olla pari vuotta ja liekö syy keskiviikossa vai kullatuissa vanhoissa muistoissa, mutta aikamoinen limudiskohan tuo nykyään on. Ikäraja taisi olla sen 20 ja siihen päästiin monen kohdalla kohtuullisella mielikuvituksella. Rasvaisen setämiehen fiiliksiltä ei voinut välttyä.

Sain nukuttua yllättävänkin hyvin ja työmatkalla napeissa soinut live-versio Elviksen Suspicious Mindsista , sekä ISO kuppi Jubileums Moccaa sai viimeisetkin unihiekat rapisemaan silmistä. Napeista puheenollen, kävin lunastamassa uudet plug-tyyppiset Sennheiserit vanhojen "uskollisten" KOSSien tilalle (vaihdoin takuuseen kolmesti vuoden aikana). Vaikka en mikään kultakorva olekaan, niin äänenlaatu on varsin hyvä ja napit pysyvät korvissa paremmin kuin monet muut. Siinä sivussa sitten nousikin kuume uuden iPod touchin suuntaan. Yritin kovasti perustella asiaa itselleni, mutta järkisyitä asialle ei kuitenkaan ole, koska nykyinen iPod nano toimii kuin unelma. Mutta silti..
Ja rajoittuisipa shoppailukuume pelkästään soittimeen. Tänään oli "virallinen" N97 launch ja vaikka nykyinen E71 on varmaankin paras matkapuhelin mitä olen koskaan käyttänyt (ja töiden puolesta niitä on paljon), niin kieltämättä isompi näyttö ja oikeasti toimiva mp3-soitin puhelimen yhteydessä houkuttelisi. Vaihtoehtoja on käytännössä kaksi:

N97
Plussat:

+ Iso ja terävä kosketusnäyttö

+ Oikea qwerty-näppäimistö

+ Kohtuullisen hyvä kamera

+ FM-lähetin joka mahdollistaa puhelimessa olevien kappaleiden kuuntelun autoradion kautta ilman sen kummempia lisälaitteita

+ Navigointiin Nokia Maps on lyömätön

+ Laitteen monipuolisuudesta huolimatta akkukesto on riittävä (eli riittää että laittaa öisin laturiin)
+ Opera mini on ehdottomasti paras mobiiliselain

Miinukset:
- Resistiivinen kosketusnäyttö ei ole käytettävyydessään samalla tasolla iPhonen kanssa ja se vaatii kunnon painallukset toimiakseen
- Käyttis on vielä vähän raakile ja siitä näkyy päällepäin ettei sitä ole suunniteltu alunperin kosketusnäyttöjä varten
- Kookas ja painava. Housujen taskuissa herättäisi vähintäänkin hilpeyttä

- Tehoa ei ole ihan riittävästi kaikkien ominaisuuksien pyörittämiseen

N97 on siis teknisesti varsin pätevä kapistus, mutta tietyt puutteet käytettävyydessä tokkivät sen verran vastaan, että en ole syöksymässä ensimmäisten joukossa kauppaan.


iPhone 3G S

+ Varmaankin paras käyttöjärjestelmä kaikista mobiililaitteista

+ Erinomainen kuvagalleria

+ Todella hyvä soitin

+ Pirun tyylikkäästi toteutettu

- Oikean näppäimistön puute rasittaa ja jatkuvasti pitkiä tekstejä kirjoittavalla palaa käpy virtuaalinäppiksen kanssa

- Ehkä vähän isohko. iPod touch lähes vastaavana laitteena (muuten sama mutta ilman puhelinta) saa toivomaan hieman pienempää olemusta

- Jää N97:n jalkoihin ominaisuuksissa.

- Huono selain. Toimii toki hyvin ison kosketusnäytön kanssa, mutta on hiiiiiidas verrattuna Operan vastaavaan.
- Vain vuoden takuu, joka on tänä päivänä aivan liian vähän.


Eli summa summarum, kumpikaan ei saa sukkia pyörimään jalassa, mutta silti sisäinen nörtti houkuttelee tuhlaamaan. Eihän se ehkä olisi täysin hukkaan heitettyä rahaa, koska käytän kyllä puhelintani todella paljon. Ei ole kovinkaan harvinaista että kysyn esim. messengerissä osoitteen kaverini luokse, katson YTV:n nettisivuilta sopivasti kulkevan bussin ja perillä katson gps:llä millä pysäkillä kannattaa jäädä pois. Nettiselainta tulee käytettyä monta kertaa päivässä ja sähköpostitkin hoidan pääasiassa kännykällä. Mutta nykyiselläkin tosiaan pärjää ja opiskelijabudjetilla 500-600€ uudesta kännykästä on vähän liikaa. Taitaa siis jäädä hyllyyn toistaiseksi, mutta lottoarvontaanhan on enää se pari päivää..


Illalla onkin sitten vuorossa parisuhdeterapiaa tatamilla. Asustelen Helsingissä kaverini kanssa kämppiksinä ja viikon aikana kertyneet vitutukset ja tiskivuorot jaetaan brassi ju-jutsun muodossa. Kyseessä on siis lähinnä matossa tapahtuva kamppailulaji, joka vaatii kohtuullisen rautaista seksuaalista itsetuntoa. Hikisiä miehiä, tarpeettoman tiukkoja vaatteita (jos painii ilman pukua, eli lukkopainia) ja mitä kummallisimpia asentoja.

No comments:

Post a Comment