7/8/09

Kesäloma

Nyt se vihdoinkin koitti. Alla on pari vuotta lähestulkoon tauotonta opiskelua niin Helsingissä kuin Porissakin. Takana on satoja ja taas satoja tunteja teoriaa sekä lentämistä (PPL(NF), CPL(IR), ATPL-teoriat*) ja kaikki hyväksytysti läpi. Varsinaisia kesälomiahan alan opiskeluissa ei tunneta, joten tämä 6 viikon tauko tuntuu ansaitusti todella hyvältä.


Lupasin itselleni että en edes ajattele mitään ilmailuun liittyvää koko loman aikana, mutta kuinka ollakaan, veri on vetänyt Malmin lentoasemalle kerta toisensa jälkeen. Yleisilmailu on todella hauskaa, mutta verrattain kallista, joten yksin taivaalla ei tule kyllä käytyä. Niinpä kalenterissa on ollut yllättävänkin paljon kavereiden lennättämistä (mm. jokunen pallon jalkaansa saava polttarisankari) ja ehdottomana kohokohtana Australiaan vaihtoon lähtevän siskoni "syntymäpäivälahja". Veikkaan että isoveljen kyydissä oleminen oli hauskaa sekin, mutta kuskin penkillä istuvalle lento jäi taatusti muistiin yhtenä hienoimmista :)



Vaikka osa kesälomasta onkin uhrattava jouston hakemiseen opiskelijabudjettiin - eli töihin - niin voitin kyllä lottovoiton säiden ja vapaapäivien suhteen. Kaikki etäisestikin aurinkoiset päivät olen ollut rannalla, koriskentällä, terassilla, kahviloissa tai muuten vaan nauttimassa kesäisestä Helsingistä. Mainittakoon erityisesti kahvila Regatta, jonka fiilistä on vaikea pukea sanoiksi. Kertakaikkisen mahtava paikka, josta kertoo jotain kahvilan tapa maksaa asiakkaalle 5 senttiä jokaisesta santsikupista. Eikä kyseessä ole edes laskelmoitu markkinakikka, vaan aidosti osa kahvilan omaperäisyyttä.


Toki kesää on tullut vietettyä muuallakin kuin Helsingissä ja juhannuksena nautin Punkaharjun kansallismaisemista. Maaseudulla kasvaneelle juntille luonto ja rauha tulee aina olemaan lähellä sydäntä ja pienistä vesisateista huolimatta oli taas mukava käydä rauhoittumassa keskellä ei mitään. Lomallahan on muuten tunnetusti aina kiire, koska pitää ehtiä tekemään ne kaikki miljoonat mukavat asiat, mitä töiden/koulun aikana ei ehdi :)


Koska ilmailusanasto on varsinaista hepreaa lukuisine akronyymeineen, yritän selitellä niitä blogissani vähän selkeämpään muotoon. Tässä tämänpäiväiset:

-PPL(NF)= Private Pilot License+Night Flying, eli yksityislentäjän lupakirja yölentokelpuutuksella. Tällä saa suhteellisen vapaat kädet yleisilmailun saralla.

- CPL(IR)= Commercial Pilot License+ Instrument Rating, eli ansiolentäjän lupakirja mittarikelpuutuksella. Ei tee vielä kenestäkään onnellista nimestään huolimatta, vaan on lähinnä pohjana tuleville opinnoille. Soveltuu itsessään vaikka lentopostin kuskaamiseen.

- Liikennelentäjäteoria ATPL= Airline Transport Pilot License, eli tämä yhdistettynä edellisiin sekä johonkin monimoottorikelpuutukseen (matkustajat pitävät siitä, ettei lentokone muutu silitysraudaksi heti kun se ainoa moottori sammuu), oikeuttaa piiiiiiitkään jonotukseen lentoyhtiöön ja oikeisiin töihin.


Lopuksi koko päivän päässäni riivaavasti soinut biisi: Paper Planes

No comments:

Post a Comment