7/20/09

20.7.1969

Kovia hommia. Ei sitä muuta voi sanoa suorituksesta, joka sai alkunsa Kennedyn kunnianhimoisesta puheesta 12.9.1962. Tuolloin JFK:n lupausta pidettiin vähintäänkin mielipuolisena, mutta siitä huolimatta sanoille saatiin katetta Neil Armstrong astuessa kuun pinnalle seitsemän vuotta myöhemmin. Apollo-ohjelma oli jumalattoman kallis, mutta samalla äärimmäisen tärkeä ja välttämätön. Miksi? Koska ihmiskunnan ainoa tarkoitus on pyrkiä eteenpäin ja oppia. Tuntuu uskomattomalta ajatella, että mikäli NASAn massiivinen rahoitus olisi pysynyt samalla tasolla kymmenen vuotta pidempään (mikä oli toki käytännön mahdottomuus), olisimme käyneet Marsissa jo vajaat 30 vuotta sitten ja kuussa olisi todennäköisesti pysyvää asutusta. Nyt vastaavaa projektia suunnitellaan 1980-luvun sijaan 2030-luvun lopulle. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Nasan sivuilla on hyvin tehty ja kompakti sivusto Apollo-ohjelmasta. Kannattaa tarkastaa.





Porissa jatketaan hieman pienemmin askelin ja tänään alkoi King Airin tyyppikurssi. Ujo "lomakrapula" toki vaivaa, mutta onneksi tuli oltua sentään töissä täydellisen laiskottelun sijaan, joten kulttuurishokista selvittiin aika helpolla. Positiivisena uutisena kuulin että tyyppikurssin teoriajakso kestää vain pari viikkoa (sisältäen kolme koetta) luulemani kolmen sijaan. Eli kun palaan seuraavan kerran Helsinkiin, viimeisetkin koulun teoriat on lusittu.

Urheilun sarallakin laitoin silmään vähän isomman vaihteen. Tänään herättelevä puntti, huomenna juosten kouluun, keskellä päivää vähän sprinttejä ja illalla brassitreenit. Saa nähdä pystynkö keskiviikkona edes kävelemään vai kostautuuko liika into parin päivän treenitauolla. Mutta ai että tuntuu hienolta taas liikkua ja syödä oikein pelkän McDonald´sin sijaan. Ruoan saralla tein muutenkin uuden aluevaltauksen ja tutustuin beef jerkyn valmistuksen saloihin. Ollakseen pelkkää marinoitua kuivalihaa, jerky on kyllä ihan uskomatonta herkkua. Ja koska se muodostuu lähinnä pelkästä proteiinista, kyseessä on varsin terveellinen välipala. Valmistaminen on todistetusti idioottivarmaa ja laitan tänne valmistusohjeita myöhemmin.




Ai niin, taisin liittyä iSheepien sankkaan joukkoon ja laitoin tilaukseen mustan 32GT iPhonen. Enää pari viikkoa..


P.S. Tätä lähestymistä suunnitellessa on kyllä tulkittu pykäliä kohtuullisen luovasti. Wikilinkki.

No comments:

Post a Comment