9/10/11

Rainy Day

Eilinen rankkasade on muuttunut äärimmäisen kosteaksi ilmaksi ja matalalla roikkuviksi pilviksi. New York on aika jäätävän hieno paikka myös tällä kelillä ja pilvenpiirtäjät halkovat kirjaimellisesti pilviä. Valitettavasti kuurosateita tulee sen verran, että pyörät istuvat kiltisti hotellihuoneessa ja kolmaskin päivä omistetaan pääasiassa museoille ja sisätiloille.

Aloitimme päivän Europa Cafén salaatilla, joka on kuin kotimaiset salaattitiskit, mutta valinnanvaraa on tuplasti. Kun maha oli täynnä ja terveellisyyden illuusio oli saavutettu, suuntasimme kohti Museum of Modern Artia Vaikka nykytaiteesta ei mitään tajuaisikaan, niin onhan tuo aikamoinen must-see nykin reissuilla. Ja kieltämättä en tajunnutkaan ja suurin osa näyttelyistä meni enemmän tai vähemmän ohi. Mutta sen mistä sai edes jonkinlaisen otteen, teki kyllä vaikutuksen.











Kun taidehomostelu oli saatu pois jaloista, niin voitiin keskittyä olennaiseen ja seuraavana etappina oli Hill Countryn Barbecue Market. Tavoitteet olivat selkeät ja rima korkealla, eli tarkoituksena oli syödä hemmetisti lihaa ja juoda paljon olutta. Ja syödä lisää lihaa.

Barbeque Marketissa ei turhaa hienosteltu, vaan roheiinia oli saatavilla n. puolen kilon välein mitoitetuissa annoksissa (pari sataa grammaa sinne tänne) ja lisukkeinakin oli kulinaristisia herkkuja, joita tilasimme combolla "Beans, Coleslaw and macaroni and cheese. A lot.". Kuten arvata saattaa, tunti myöhemmin pöydän ääressä oli kolme rintaa takovaa alkumiestä ja liha oli murskattu ja huuhdottu alas oluella. Olo oli hyvä ja tyytyväinen.












Ruokailuhurmoksen uuvuttamina raahauduimme vielä katsomaan stand upia, vaikka odotusarvo geneeriseltä keskiviikolta ei ollut kovinkaan kummoinen. Illan ohjelmassa oli viiden stand upin setti ja meno oli hieman yllättävästi aika hiton hyvää. Varsinkin Dante Nero sai yleisöön messiin rivoilla jutuillaan ja mikäs sen parempaa. Paikallisille tavoille uskollisena tämänkin paikan hinnoittelu oli varsin mielenkiintoista. Sisäänpääsy oli vain pari kymppiä per nenä, mutta jokaisen oli ostettava vähintään 15 taalalla juomista. Loppusummaan lisättiin tietenkin vielä 18% tipit automaattisesti. Mutta kuten sanottua, rahoille sai vastinetta.

No comments:

Post a Comment