6/19/11

Surffaa tai kuole

Hommat pakettiin, poissaolotiedote päälle ja maili pois puhelimesta. Suuntana Bali, kolme herrasmiestä, kolme viikkoa ja armotonta selviytymiskamppailua surffilaudan päällä. Tällä yhtälöllä ei voi epäonnistua.




Lensimme sinivalkoisin siivin Singaporeen ja siitä edelleen Balille Air Asialla. Pääsin nauttimaan finskin lennon obsauskeikkana, eli jutustelin ohjaamossa ja nautin maisemista. Stephen Elopkin matkusti samalla lennolla Singaporeen ja lentojuttuja tuntui miehellä riittävän. Oman koneen omistamista on aina pakko arvostaa. Loppulennosta otin vielä hyvät unet vaakatasossa ja eipä sitä oikein sujuvampaa lentoa olisi osannut enää odottaakaan.

Singaporessa oli 5h stoppi, joten suuntasimme keskustaan syömään. Kaikki oli jumalattoman siistiä ja kliinistä ja kaikki kiellettyä. Tämä ei tosin ole taatusti koko kuva paikasta ja katsellaan tarkemmin sitten paluumatkan parin päivän stopilla.




Air Asian kyyti Balille oli halpaa ja nopeaa, eikä siinä mitään valittamista. (Varoituksen sanana tosin, että boarding pass kannattaa printata, eikä luottaa elektroneihin kuten minä. iPadin näyttöön kun on ikävä rustata originelleja hieroglyfeja millään kuulakärkikynällä..) Balille saapuminen menikin sitten oikein kuin suoraan reppureissaajan oppikirjasta: Kolminkertainen hinta taksista majapaikkaan ja terveellinen ja ennen kaikkea natiivi iltapala KFC:ssä. Mutta siinä vaiheessa valvomista se oli aika se ja sama.




Siinä missä Singaporessa lähti henki purukumin syömisestä, Balilla taas kaikki on sallittua. Paitsi huumeet, koska niistä pääsee vastaavasti hengestään. Kaikkialla on odotetusti helvetin sotkuista, infra aivan kuralla ja sähköpiuhat surisevat ja kipinöivät. Eli asiat ovat niin kuin pitääkin, koska täällä ei todellakaan stressata.




Katu-uskottavat surffikamat on ostettu, aurinko paistaa, Bintang on hyvää ja huomenna laudalle paikallisen rantakeijon opetuksessa..




Location:Jalan Benesari,Kuta,Indonesia

3 comments:

  1. Jos aikaa riittää ja laitesukellus innostaa, kannattaa piipahtaa pohjoisrannikolla Tulambenissa tsekkaamassa USS Libertyn hylky. Tuli viivähdettyä muutamakin hetki sen purkin ympäristössä viime keväänä kouluttajahommia opiskellessa.

    ReplyDelete
  2. Tuli käytyä tänään. Hieno mesta!

    ReplyDelete
  3. Jep, arvaa vaan tuliko himarit lähteä takas sinnepäin tsekkaamaan vedenalaista elämää. Tulee kohta vuosi täyteen sukeltamatta ja opettamatta sukeltamista, mutta Oulussa on aika hiton huonot mahollisuudet tätä nykyä.

    ReplyDelete