6/20/11

Pesukoneessa

Aikamoista touhua tuo "surffaaminen". Saimme tutun tutun tutun kautta erään lokaalin opettamaan ja suuntasimme kohtuu rapealla amisrässillä kohti Canggua. Matkaa oli ehkä se 20km, mutta täällä matkaa ei mitatakaan pituuden, vaan ajan perustella. Kutasta on pelimestoille siis se n. 45min.

El hefen mukaan Kutassa ei kannata opetella yhtään mitään, koska se on tuhannen täynnä ja aloittelijat pärskivät lähinnä white waterissa, eli vaahdoissa. Niinpä menimme Cangguun, joka on sekin aloittelijoiden pelimesta. Minähän en toki mistään mitään tiedä, mutta siitä huolimatta paikalliset aallot näyttivät kyllä sen verran helvetin isoilta että siinä vaihtui yksi jos toinenkin kysyvä katse.

Mutta kuten oppaamme sanoikin, "this is surf guidance, not surf school. White water is easy but blue water is much better". Pelin henki oli selvästi se, että rannalla vedetään parit (kirjaimellisesti) harjoitukset ja sitten vaan pesukoneeseen pyörimään. Ja voi pojat että tuli puhdasta.

Ensimmäisillä minuuteilla pelkkä laudan päällä makaaminen ja istuminen tuotti työtä ja melominen tuntui olevan aivan oma taiteenlajinsa. Note self, että puntti ei auta tässä lajissa ja allekirjoittaneella on paha epätasapaino oikean ja vasemman puolen välillä. Kun oli aika meloa ja meloinkin niin pirusti, niin lauta kääntyi aina vasemmalle. Ei hyvä kun takaa tuli se tuomionpäivän aalto. Happea, aallon mukana pinnan alle, mies ja lauta aivan solmuun ja uudestaan. Ja uudestaan. Ja uudestaan.

3h surffaamista ja lopputuloksena ehkä sekunti laudalla joten kuten pystyssä. Ja tämäkin on todennäköisesti liioittelua. Puolustuksen puheenvuorona mainittakoon, että vaahdoissa oli tosiaan aivan liikaa aikaa väsätä itseään pystyyn laudan päälle ja siinä se jopa onnistuikin. Mutta se oli sitä white wateria. Ei lasketa.

Lopputuloksena tuli siis taas todistettua oma lahjattomuus tässäkin urheilulajissa, mutta huomenna uudestaan runnomaan vielä pahemmat rashit käsiin. Kyllä tämä tästä, tai sitten ei, mutta helvetin kivaa tämä on siitä huolimatta.

Ja tosiaan huomenna voisi kokeilla myös sitä murtuneen aallon kohtaamista eskimokäännöksellä, sukelluksella, tai ihan millä tahansa muulla kuin rukoilemalla.

No comments:

Post a Comment