9/16/09

Once upon a time in Nazi-occupied France

"You probably heard we ain't in the prisoner-takin' business; we in the killin' Nazi business. And cousin, Business is a-boomin'!"



Pulp Fictionin jälkeen Tarantinon tuotanto on ollut tasaista, joskin varsin ymmärrettävää alamäkeä. Tosin lähtötaso on sen verran korkealla, että edes Death Proofia ei voi haukkua huonoksi elokuvaksi. Koska Tarantinon menestyksen reseptin olennaisin ainesosa, eli kutkuttava dialogi ja koukuttavan kiehtovat henkilöhahmot ovat kuitenkin olleet jokseenkin hukassa, en lähteny katsomaan Inglourious Basterdsia 
kovinkaan suurin odotuksin. Ja kylläpä olin väärässä.
 
 Hesarin toimittaja kuvasi Basterdsin alkukohtauksen olevan "virheetöntä elokuvaa", eikä sitä voisi paremmin sanoa. Hans Landa on taatusti yksi Tarantinon mestariteoksista ja häntä tulkitseva, täysin pystymetsästä reväisty Christopher Waltz vetää katsojan hiljaiseksi. En tiedä mitä tuosta enää sanoisi, elokuvan jälkeen fiilis oli hyvä ja olin valmis kauppaamaan neljää tähteä. Mutta mitä enemmän ajattelen elokuvaa, sitä enemmän siitä pidän. Vaatii siis vielä toisen katsomiskerran.

Käykää katsomassa.




Asiasta kukkapurkkeihin, pientä lisäystä iPhonen suositeltaviin sovelluksiin. Kehuin aiemmin Nimbuzzia, mutta asia voidaan näköjään hoitaa paremminkin. IM+ on app storen mittakaavassa kallis softa (7,99€), mutta mikäli Messengerille ja Facebookin chatille on käyttöä, niin eipä tuolle taida löytyä kilpailijaa. FB:n chattihan on tunnetusti susipaska, mutta jollain ihmeellisellä tavalla IM+:n kautta se jatkuva pätkiminen vähenee olennaisesti. Luonnollisesti tuki vaakanäytölle ja push-toiminnolle löytyy. 

Koulun suhteen ei mitään uutta auringon alla. Tämän viikon simu-progress check ja matkalento jäivät kohtuullisen lyhyellä varoitusajalla pois ja viikko napsahti vapaaksi. Jos sitä vaikka menisi miehiseen syleilyyn tatamille ja muistuttaisi taas itseään kuinka huono on.

Niin ja kotimainen Diili. Katsoin avausjakson maikkarin katsomosta ja olin positiivisesti yllättynyt. Harkimo on mies paikallaan ja vaikka moni naureskeleekin miehen habitukselle ja puhetyylille, niin tehkää perässä ja huudelkaa sitten. Ainakin näin alkuun menee niiden harvojen seuraamieni sarjojen listalle.


No comments:

Post a Comment