7/3/11

Adios Tulamben

Kaikki hyvä loppuu aikanaan. Tulambenissa tuli vietettyä 8 päivää ja siinä sivussa tuli tutustuttua täysin uuteen lajiin ja saatua ensipuraisu siitä mitä se voi parhaimmillaan olla. Sukeltamisesta taisi jäädä pysyvä harrastus, joskin lähinnä lomareissuilla. Kotimaiset vedet eivät niin hirveästi houkuttele, ainakaan tällä hetkellä.

Viimeisenä iltana Ricardo järjesti ravintolassaan pizza-illan: jokainen sai itse valita täytteet pizzapohjan päälle ja sen jälkeen koko komeuden sai nautiskella suoraan uunista. Oli sanomattakin selvää että kyseessä oli aikamoinen herkku, vaikka pizzan täytteiden kohdalla molemmilla Mikko Oskareilla tulikin aikamoinen ylilyönti. Nuoremmalla yllättäen enemmän.



Kokonaisuutena Tulamben, Dive Center Ocean Sun ja Paradise Bungalows oli sellainen yhdistelmä, ettei siitä keksi kerrassaan mitään valittamista. Tulamben on sopivan idyllinen pikkukylä, jossa on tyylikkäästi vain yksi kauppa ja yksi baari, eikä todellakaan mitään ylimääräistä. Ricardo on saanut palkattua avukseen todella miellyttäviä ihmisiä ja koko reissu oli sellaista hermolepoa, että oksat pois.

Myös käytännön järjestelyt olivat varsin sujuvat ja saimme kaiken samaan laskuun. Tämä sisälsi siis ylettömän mässäilyn ravintoloissa (hotellin ja Ricardon), yöpymiset, sukelluskurssit, päiväreissut, kyyditykset yms. ja loppulasku 8 päivältä oli vain 800€. Kurssien osuus tuosta oli vähän päälle 500€, joten eläminen majoituksineen oli todella halpaa. Voin suositella Tulambenia varauksetta kaikille kiinnostuneille!



Seuraavana aamuna kävimme vielä kerran Libertyllä fiilistelemässä, vedimme viimeisen aamiaisen paratiisissa ja sitten olikin aika noutaa lähes Firenzeen mennyt passini Denpasarin lentoasemalta. Saavuimme illansuussa Kutaan ja hoidimme paniikkiratkaisuna majapaikaksi aikamoisen läävän. Nyt on kieltämättä aikamoisia sopeutumisvaikeuksia tähän hälinään. Mutta eiköhän se taas tästä..





No comments:

Post a Comment