3/8/11

Slow-Carb Diet

Lukaisin Tim Ferrisin paljon mainostilaa saaneen The 4-Hour Bodyn, joka oli kaikessa yliampuvuudessaan paikoin jopa varsin mielenkiintoista tavaraa. Kirjassaan Ferriss ylistää slow-carb diettiä, jonka idea on pähkinänkuoressa seuraava:

- Vältä hiilihydraatteja, kuten perunaa, pastaa, riisiä, leipää, karkkia, leivoksia  jne..

- Syö paljon proteiinia ja rasvoja (ei kuitenkaan mitään Atkinsin sydänkohtaus-fiestaa)

- Syö paljon kasviksia, mutta älä innostu liikaa hedelmistä (fruktoosia)

- Älä juo turhia kaloreita (mehut, maito, olut..)

- Syö yhtenä päivänä viikossa ihan mitä haluat, vaikka et haluaisi

Kokeilin tuota ihan piruuttani ja muutin ruokavaliotani pääasiassa niin, että jätin leivät ja pastat pois, sekä vaihdoin maidon (join tuota jonkun litran pari päivässä) ja mehun (myös aivan liikaa) veteen tai johonkin light-limppariin (juon tätä sentään kohtuudella).



Aamupalaksi vedän esim. munakasta jossa on fetaa, mozzarellaa ja kinkkua. Lounaaksi kanasalaattia jne. Jopa ulkona syönti onnistuu näppärästi kun ottaa pihvin kanssa salaatin, eikä niitä lohkoperunoita. Syön ulkona päivittäin, joten tämä oli varsin suuri muutos. Jos laiskottaa ja väsyttää treenien jälkeen, niin haen kebabin, mutta otan sen salaatilla. Onhan siinä helvetisti jäterasvaa, mutta voin elää tuon kanssa. Olutta ja viskiä nautin silloin kuin huvittaa ja jos tulee lähdettyä rairai, niin se olkoon sitten se mässypäivä.

Mässypäivästä puheenollen, viimeksi vedin karkkia, jäätelöä, perhepizzan ja subin. Siinähän se seuraava viikko menikin sitten kivasti sulatellessa.

Mutta sen voin sanoa että omalla kohdallani toimii kuin tauti. Treenaan 7-9krt viikkoon ja syön vastaavasti todella paljon. Aiemmin kun tuli mussutettua hiilareita kaksin käsin, verensokeri meni sinne sun tänne ja jos ei ollut syönyt kunnolla ennen treeniä, oli varma että nautintoa ei ollut edessä. Nyt kun jätin hiilarit pois, niin saan syödä enemmän (suorastaan pitää syödä enemmän, koska energiatiheys on pienempi) ja verensokeri pysyy tasaisena. Ei tämä varmasti kaikille sovi, mutta itselläni virtaa riittää vaikka kuinka, vaikka tätä kokeilua onkin nyt takana jo toista kuukautta.

Se on myöskin ehdotonta plussaa että ruokavaliona tämä on todella yksinkertainen, se sallii vapauksia (ei tarvitse jättää sitä Ardbegia tai saunabisseä nauttimatta) ja sitä voi käyttää pitkäjänteisesti, eikä pelkästään dietillä.

Huolestuttavana sivuvaikutuksena alkaa tosin näyttää siltä että vaivalla kasattu talvirasva sulaa tätä vauhtia pois.

No comments:

Post a Comment