3/8/11

Foam Roller

Self Myofascial Release eli SMR kuulostaa äkkiseltään hitusen epäilyttävältä toiminnalta, mutta sopii kuin nenä päähän niille jotka eivät oikeasti ravaa hierojalla kahden viikon välein (ei, se kerran kahdessa kuukaudessa käyminen ei auta yhtään mitään).


Foam Roller on pala hyvin tuotteistettua ja äärimmäisen hyvällä katteella varustettua vaahtomuovia. Hintaa sillä on noin 40-50€ ja tee-se-itse-mies väsää tuollaisen taatusti parilla eurolla. Vinkkinä mainittakoon, että valitse riittävän kova ja kookas. Eli elämän perussäännöillä pääsee pitkälle.




Miksi sitten pulittaa vaahtomuovista noin paljoa? Jos harrastat yhtään liikuntaa ja paikat tuppaavat olemaan jumissa, niin tämä on erinomainen tapa aukaista jalat, selkä, lonkan koukistajat jne. Aluksi se sattuu niin pirusti, mutta hyvinkin nopeasti jumien aukominen alkaa olla kohtuullisen addiktoivaa.
Foam rolleria voi myös käyttää lämmittelyyn ennen treeniä ja itselleni tuo on aika ehdoton kapistus jos meinaan esim. sprinttailla, missä paukkuva takareisi ei ole haluttu lopputulos.

Tässä muutamia hyviä videoita millä pääsee alkuun.





No comments:

Post a Comment