3/11/10

Lentämisen koneita

Törmäsin flightforumin videot-threadissa varsin erikoiseen pätkään. 747:n lento on kuvattu nokkatelineeseen kiinnitetyllä kameralla ja lopputulos näyttää todella siistiltä. Lähestymisen aikana nokkateline on jopa tiputettu "ennen aikojaan" varajärjestelmän avulla, jotta lähestymisen alkuvaiheet ja itse päätelineiden laskeutuminen tallentui nauhalle. Voi olla että kiinnostaa vain ilmailuhulluja, mutta maisemissa ei ole ainakaan valittamista :)



Ilmailuhulluista puheenollen, latasin App Storesta varsinkin heitä kiinnostavan softan. Live ATC on nimittäin saatavilla iPhoneen, joten jokainen oman elämänsä lentokonebongari voi kuunnella esim. Kennedyn tornin löpinöitä reaaliajassa. Tunnustettakoon että myös allekirjoittaneen luuri lojuu pöydällä aika usein kaiutin päällä ja live atc metelöimässä. Softa on maksullinen, mutta sellaista se elämä on.

---

Ja koska tämä on blogi eikä mikään videohubi, mainittakoon että oli ihan uskomattoman virkistävää tajuta vihdoin että kevät tekee tuloaan. Nukuin valitettavat 5h unet, mutta heräsin ilman herätyskelloa ja täydellisen virkeänä tasan klo.07.00 Maittava Jubileums Mocca naamariin ja tuntia myöhemmin olin vetämässä sprinttejä kaverini kanssa eläintarhan sisäradalla. Aamupalaksi vielä pähkinöitä, rahkaa, ananasta, banaania ja kiwiä. Ammattimaisin ottein sotkettuna sörsselinä. Voi pojat että päivä lähti hyvin käyntiin!

Mutta mihis sitä jäätiinkään, ai niin niihin videoihin..

A380@Mach 0,94.. Aikamoista.



Törmäsin vielä tämmöiseenkin klassikkoon sattumalta töiss.. ruokatunnilla. Gilles on näppärä sälli ja A380 ohjaamo näyttää sellaiselta toimistolta jossa viihtyy. Mutta mitä ovat nuo ylimääräiset vyöt tuossa jalkojen välissä? Kivesvyöt pitämässä raskaat kantamukset aisoissa? Pakko olla.

http://www.gillesvidal.com/blogpano/cockpit1.htm

Ei sillä että herralta löytyy vaikuttavaa kädenjälkeä myös muissa asiayhteyksissä. Nohevimmat voivat hyppiä osoitteessa hieman taaksepäin ja löytää koko portfolion.

No comments:

Post a Comment