12/11/09

Perjantai

Takana on kohtuullisen reipas työviikko, koska paikkailin viime viikon MCC-teorioiden aiheuttamaa pakkasta työvuorolistoilla. Ja vaikka viikonloppukin menee työntäyteisissä merkeissä, on perjantai silti pyhitetty rentoutumiseen.



Sohvalle pesä peitoista ja tyynyistä, lasillinen laphroaigia käteen ja Nouvelle Vagueta soimaan. Illan viihteenä toimii kirja "At the Edge of Space: The X-15 Flight Program", jolta odotan paljon. Kyseinen konehan on samainen millä mm. Neil Armstrong hankki itselleen astronautin siivet, ennen ensimmäistä varsinaista avaruuslentoaan. Pinnalle 3000 lentäminen on kovia hommia millä tahansa mittarilla. Tuo oli vielä sitä aikaa, kun lentämisessä oli tekemisen meininki, eikä kehitysbudjetilla ollut mitään väliä. Haamurajoista mentiin läpi rutiininomaisesti ja miehet olivat miehiä.






Ensimmäisessä videossa on vangittu hyvin ajalle ominainen fiilis ja pioneerihenki. Jälkimmäisessä on taas vähän yksityiskohtaisempaa juttua lyhyen dokkarin muodossa:







Kovista hommista puheenollen, katsokaapas mitä maailman suurimmalla hiekkalaatikolla toistuvasti leikkivät Mythbustersin jätkät ovat saaneet aikaan. Eihän tuossa mitään järkeä ole, mutta nopeutta ja voimaa riittää. Mitäpä sitä muuta tarvitsee, pojat ovat poikia.

No comments:

Post a Comment