8/18/09

9,58



On se vaan äijä. Bolt suorastaan räjähti telineistä (kolmanneksi huonoimmalla reaktioajalla), eikä siinä ollut muilla mitään sanottavaa. 9,58. Ei tuota usko vaikka kuinka näkee. Ei ihme että moinen tulos kirvottaa kiivasta keskustelua douppaamisesta, mutta syytön kunnes toisin todistetaan ja kyllähän nuo junnuna juostut ajatkin ovat aika jäätäviä..

Muuta viikonlopun antia oli Helsinki International Airshow, joka tarjosi kyllä herkkua koko rahalla. Malmi huokuu jo itsessään ilmailun tunnelmaa ja vaikka vieraan vallan sotakoneisto jäikin valtion rajojen ulkopuolelle, oli show erittäin onnistunut. Menin paikanpäälle lauantaina vasta töiden jälkeen ja oli hauska huomata millaisen kuhinan majesteettisesti yli lipuva Red Bullin DC-6 aiheutti kehä 1:llä. Autojen ajolinjat alkoivat heittelehtiä sen verran, että lähes jokaisen katse oli varmaankin enemmän taivaalla kuin tiessä. Taitolentonäytökset olivat odotetusti rautaa, Midnight Hawks täytti taivaan upealla show:lla ja Hornet veti kansan silmät pyöreiksi kirjaimellisesti maata järisyttävällä ohjelmallaan. Päivän hämärin show oli ehkä virvoitusjuomatehtaan oma BO 105, joka veti liikehti kopteriksi hyvin epäilyttävästi. Liekö noituutta vai mitä, mutta ko. härveli vastasi näytöksen tiukimmista silmukoista, tai ennemminkin volteista etu- ja takaperin. Sen verran pienellä säteellä nuo liikkeet suoritettiin. Toivottavasti lentomelusta valittavat mummot eivät saa torpedoitua tapahtumaa ja Airshow nähdään Malmilla jatkossakin ;)

Silläkin uhalla että menee leijumiseksi, on pakko mainita että tämä kouluviikko alkoi Extralla, johon sai purettua hyvin Airshowsta kertyneet täpinät. Koulutusohjelmaan kuului mm. epätavallisista asennoista oikaisut, jotka tässä tapauksessa olivat hyvinkin epätavallisia. Ja viimeisen lennon kunniaksi sai nauttia muutenkin vähän erikoisemmastakin menosta. Mutta siihen se hauskuus tosiaan loppuikin, koska Upset Recovery Training on paketoitu ja tästä eteenpäin mennään pelkällä kingillä. Hiukan haikeat jäähyväiset, mutta toivottavasti olisi joskus mahdollisuus hankkia vaikka osakkuus koneesta. Lottovoittoa odotellessa..
Kingin simut pyörii vauhdilla ja tänään pääsin kokemaan ensimmäiset moottorihäiriöt. Calloutien lista on pitkä kuin nälkävuosi ja toisen motin sammuminen pistää kyllä koneen tonttiin aika nopeasti, ellei ole hommassa ajantasalla. Puhumattakaan siitä että koneen pitäisi suunnassa ja huolehtisi siitä että matkustamon latte ei läisky. Eli tekemistä riittää ja hikeä virtaa.
Urheilun sarallakin on päästy taas vauhtiin ja tänään kävin vetämässä simun jälkeen ensin lukkopainitreenit ja siihen päälle vielä vaparia. Vaikka varsinkin jälkimmäisessä saa olla opiskelujen puolesta tarkkana ettei satu mitään pahempaa, on se vaan pirun hauskaa puuhaa. Henk.koht. olen sen verran nöösi, ettei mikään nenän poskelle lyöminen kiinnosta muutenkaan, joten järkevällä kontaktilla otettuna tuo sopii jopa tähän ammattiin. Tai mihin ammattiin, Siwan kassalla tässä vietellään seuraavat pari vuotta, ellei tuo talous lähde tuosta nousuun ;)
------------------------
Tässä muuten vielä kohtuullisen mielenkiintoinen pätkä tuosta kopterista. En suosittele kokeilemaan kotona.

No comments:

Post a Comment