1/28/10

iPad





Olipas taas omenamaista hehkutusta kerrakseen. Ensireaktio oli aika pettynyt, mutta nyt alkaa varovaisesti kiinnostaa. Ei kirjaimellisesti ostomielessä, vaan lähinnä ideana ja uutena tuotekategoriana. iPadin lanseeraus otettiin vastaan yleisesti aika negatiivisessa mielessä ja Applen vahvin osa-alue, eli laitteen ulkonäkö sai aika murskaavat arvostelut. "Se näyttää lähinnä venytetyltä iPhonelta" oli lienee yleisin kommentti. Totta, mutta allekirjoittaneen silmään se näyttää ennemminkin Macbook Pron ja iPhonen risteytykseltä.

Plussaa Prosta tutun alumiinikuoren käytöstä. Laatuvaikutelma on nimittäin taivaissa ja toivottavasti tuo kielii myös seuraavan iPhonen materiaalivalinnasta. Mutta onhan tuo kieltämättä kuvissa vähän laimean näköinen ja se johtuu tasan siitä, että musta lasi ja harmaa alumiini ei vain sovi yhteen. Verratkaa vaikka Macbook Airia ja Prota jos ette muuten usko.




Jos pahaa, niin jotain hyvääkin. Jos laitteen käyttis on sinne päinkään mitä hehkutusvideot antavat ymmärtää, ollaan todellakin oikeilla jälkillä. Nopea netti ilman osoitinta ja omin sormin käytettynä? Kyllä kiitos. Myös kuva-albumit ja iBook vaikuttivat potentiaalisilta ja kiinnostavilta ominaisuuksilta.

Eri versioiden suhteen valinnanvaraa on hiukan liikaa. Jostain syystä Apple toimittaa iPadia myös ilman 3G:tä, mutta pelkkä WiFi rampauttaa kyllä laitteen kannettavuuden.  Muuten ei ole valittamista ja vaikka muistin suhteen enemmän onkin enemmän, niin eri versioiden jaottelu kapasiteetin suhteen on ihan perusteltua markkinoita ajatellen. iPadin hinta on suurinpiirtein siellä missä pitääkin, vaikka kallistuukin arvokkaan puolelle. Massamarkkinat olisivat alle 500€ hintaluokassa, mutta ei noita näyttöjä niin halvalla tee kukaan.

Mutta onko tuollaiselle läppärin ja iPhonen risteytykselle todellakin kysyntää? Itse en koe sille ainakaan välintöntä tarvetta, mutta entäs miniläppärin hankintaa harkitsevat? Onko tuo oikeasti kilpaileva tuote pienten ja halpojen halpisläppäreiden kanssa? En oikein jaksa uskoa että kosketusnäppis olisi toteutettu niin hyvin että se ajaisi perinteisen qwertyn asian ja uskonkin että se tulee olemaan hetken tabletien suurin kompastuskivi kannettaviin tietokoneisiin verrattuna. Veikkaan ettei tuo kilpailekaan miniläppärien kanssa samassa sarjassa, vaan tehdäkseen iPadilla bisnestä, Applen on onnistuttava luomaan tuolle kokonaan omat tarpeensa.

Tässä lafkan oma mainosvideo joka havainnollistaa laitteen toimintoja hyvin, ollen tosin samalla perinteisen ärsyttävää Applemaista hehkutusta..

2 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Saa tuosta ainakin autoon aika päheen navigaattorin! ;)

    ReplyDelete