9/16/10

Näkökulmia

Tasa-arvo on koulutuksen ohella tärkeimpiä keinoa elintason ja sivistyksen nostamiseksi, mutta toki sekin saa välillä aika huvittavia piirteitä.  Sainkin kirjaimellisesti pyyhkiä kahvit lattialta kun lueskelin muutaman kaverin keskustelua Facebookissa asian tiimoilta.

Jokunen vuosi sitten K-Supermarket Raisio Center sai tasa-arvopalkinnon esimerkillisestä kunnostautumisesta asian saralla:

"Toisen tasa-arvopalkinnon sai K-Supermarket Raisio Center, jonka 49 työntekijästä naisia on 41. Yritys on esimerkki siitä, miten myös pienehkö työpaikka voi panostaa tasa-arvon edistämiseen. Raisio Centerin tasa-arvotyön painopistealueita ovat olleet työhönottopolitiikka, tasapuolinen uralla eteneminen, sijoittuminen organisaation eri tasoille, koulutus, palkkaus ja miesten perhepoliittisten vapaiden käyttäminen. Yritys on myös tehnyt yksityiskohtaiset ohjeet sukupuolisen häirinnän ja ahdistelun varalta."


Palkinnon myönsi Sosiaali- ja terveysministerion tasa-arvoyksikkö, joka on kokoonpanoltaan  seuraavanlainen:



Niinpä niin. 

(Edit: 

Hyvänä pointtina mainittakoon, että titteleissä ei olla sentään oltu turhan nuukia. Kun sihteerit lasketaan pois, niin kokoonpano on ylitarkastajaa, johtajaa, tasa-arvoneuvosta ja on sinne näköjään pari projektisuunnittelijaakin eksynyt hämäyksen vuoksi.  Moni yksityisen sektorin toimija olisi kateellinen tuollaisesta organisaatiokaaviosta. 

Ja mainittakoon nyt vielä, että kun STM:n tasa-arvoyksikön ja tasa-arvovaltuutetun toimiston henkilökunnan laskee yhteen, niin 32:sta työntekijästä 30 on naisia. Ei sillä että liekö tuo nyt niin houkutteleva työpaikka olisikaan karvaisemmalle sukupuolelle..)

No comments:

Post a Comment