Kuitataan kouluhommat ensin lyhyesti. On käyty Jönköpingissä, sakkailtu, lähestytty, leikitty moottorihäiriöiden kanssa ja reissattu Porin ja Helsingin väliä ihan kiitettävästi. Lentotahti on ollut kutakuinkin lento per viikko, joten ihan hirveää hoppua koulu ei ole aiheuttanut. Ja hienoa on ollut, vaikka mukaan mahtuikin yksi vähän vähemmän putkeen mennyt lento. Koulun vähäisyyttä olen pyrkinyt kompensoimaan täydellä työnteolla ja ns. siviilielämä alkaa olla jo hyvin pohjustettu. Ja on syytäkin, koska koulusta ei ole jäljellä enää kuin varsinainen tarkastuslento. Ensi viikon jälkeen velvollisuudet on hoidettu ja 4.12 vedetään ykköset päälle ja taputellaan toisiamme selkään hyvin tehdystä työstä. Kylläpä 2,5 vuotta hujahti ohi nopeasti.
Päivittelen ehkä muutaman videon lennoista, kunhan ehdin koskea tietokoneeseen muussakin kuin työntekomielessä.
Lukaisin tuossa läpi toistamiseen Sir Ranulph Fiennesin (Sir Ranulph Twisleton-Wykeham-Fiennes, 3rd Baronet) elämäkerran. Jos et tiedä kuka hän on, niin kyseessä on brittiläinen herrasmies, joka on ehtinyt toimimaan erikoisjoukoissa (SAS) ja seikkailemaan ympäri maailmaa sen verran lahjakkaasti, että noita tarinoita lukiessa ei voi kuin pyöritellä päätään ja ihmetellä.
Special Air Servicestä tuli kenkää kun Sir Fiennes räjäytti 20th Century Foxin kuvauksia varten rakentaman padon, joka uhkasi jotain paikallista kylää. Sen jälkeen tuo peloton ja lievästi sanottuna tyhmänrohkea mies on mm. löytänut Ubarin kadonneen kaupungin (siihen meni vain 26 vuotta), kiertänyt maapallon pohjois-eteläsuunnassa, kiivennyt Eigerin pohjoisseinän ja käynyt (tietenkin) katselemassa maisemia Everestin huipulla. Kiipeilyhommat mies alotti vasta sydänvikaisena ja Everestillä piipahdettiin kun mittarissa oli jo 65-vuotta.
Sanoinko jo, että sydämen ohitusleikkaustaan hän juhlisti juoksemalla seitsemän maratonia, seitsemässä päivässä, seitsemällä eri mantereella? Luonnollisesti 4kk leikkauksen jälkeen, kuinkas muutenkaan.
Tämä Top Gearin haastattelu kertoo kaiken oleellisen:
Mad, Bad & Dangerous to Know on siis varsin viihdyttävää luettavaa ja mikäli aihepiiri kiinnostaa edes etäisesti, kannattaa sijoittaa pari kymppiä ja tilata kovakantinen kotiin. Täydet viisi tähteä.
No comments:
Post a Comment